Home > Over Furaha

Furaha`s Missie….

Elk kind heeft een veilige plek nodig om zorgeloos op te groeien. Stichting Furaha Orphans zet zich in voor de weeskinderen in Rodi Kompany, Kenia. In 2011 is oprichtster Judith voor het eerst als vrijwilliger werkzaam geweest in het weeshuis. Een prachtige en onvergetelijke ervaring. Door de dankbaarheid voor alle “kleine” veranderingen die ze teweeg bracht, heeft ze bij terugkomst in Nederland besloten de kinderen te blijven helpen. Furaha Orphans Kenia werd opgericht. Furaha is de bijnaam die Judith kreeg van de weeskinderen en is Swahili voor vrolijkheid. Na de tweede reis naar Kenia zijn meerdere vrijwilligers toegetreden tot de stichting. Inmiddels bestaat Furaha uit 7 enthousiaste bestuursleden en 3 vrijwilligers.

Onze visie

Screen Shot 02-12-16 at 08.16 PM

Met ons motto ‘Together We Can’ willen we de gemeenschappelijkheid van ons project benadrukken. Het uitgangspunt is een intensieve samenwerking tussen de Keniaanse- en Nederlandse projectleden om uiteindelijk tot ontwikkeling en overeenstemming te komen. Wij komen niet ‘brengen’ en vertellen hoe de inwoners van Rodi Kompany dingen beter kunnen doen. We willen middels een continue dialoog, gezamenlijke ontwikkeling op gang brengen, waarbij we de Keniaanse projectleden zien als expert. We proberen hierdoor bij alle leden de bereidheid te bereiken om te willen kijken door de ogen van de ander en te leren van deze continue interactie. Wij vinden het als bestuur van belang dat zowel de Nederlandse als de Keniaanse projectleden zich bewust zijn van het feit dat ze zich ontwikkelen door in interactie te zijn met de ander. Dat is één van de redenen waarom onze vrijwilligers en bestuursleden hun eigen kosten financieren (reiskosten, verblijfskosten etc.).

Daarnaast streven we naar kleinschaligheid en nabijheid. We willen kunnen garanderen dat onze donaties voor 100% ten goede komen aan Furaha Centre in Rodi Kompany en dat dit zo direct mogelijk gebeurt. Ons bestuur kent geen overhead kosten. Landen helpen om zelf het land op te kunnen bouwen, is de laatste jaren namelijk het goed verkopende ideaal van vrijwel elke professionele ontwikkelingsorganisatie. Ontwikkelingswerk speelt zich vaak op een steeds hoger niveau af. Er zijn nog maar weinig ontwikkelingswerkers die met een pikhouweel het land staan te bewerken en dat is juist waar Stichting Furaha Orphans voor staat! Samen doen en samen beleven, kleinschalig en dichtbij!